top of page

Hacettepe Ünv. G.S.F. kısa bir süre eğitim gördükten sonra,

1992 senesinde Gazi Ünv. ilgili bölümümü kazanarak, 1996'da mezun oldum.

Üniversiteye başlamadan kitap resimlemeye ve reklam ajansı-matbaalarda kendimi geliştirmeye başladım.

Kutsal meslek olan öğretmenliği seçmeyip, reklam dünyasında başarılı olmak için kolları sıvadım.

15 yıl Renko Ltd. Şti.nde mesleğimi icra ettikten sonra 2011 yılında kendi ajansımı kurdum.

 

Samimiyet ve anlamlı bir hedef beni paradan çok daha fazla motive edeceğini,

iş denilen sıkıcı şeyin kaynağında da mutluluğun yattığına tüm kalbimle inanıyorum.

 

"Hizmet ilişkisinin tek sağlam temeli karşılıklı güven ve saygıdır. "

Doğruluk ve dürüstlük ajansımın temeli ve itici gücüdür.

O zaman ne duruyorsunuz buyrun beraber çalışalım...

 

 

KURUM KİMLİĞİ OLUŞTURMA
Kurumsal kimlik, pazarlamada (marketing), bir kurumun görünen yüzüne verilen isimdir. Kurumun kendini ifade etme şeklidir. Bu ifade belli sınırları çizilmiş ve genellikle değişmez bir ifadedir. Kurumu anımsatacak bir tasarımın ne ölçülerde ve nasıl kullanılması gerektiğini belirten kurumsal kimlik kitabı bu sistemin vazgeçilmez öğesidir. Öyle ki bir kurumsal kimlik tasarımı içinde amblem (logo) den ofis dizaynına, çalışanların giyim kuşamından araç üstü giydirmeye, antetli kâğıttan, tabelaya, web sitesinden vefat ilanlarına, ambalaj dizaynından faaliyet raporuna kadar her şeyin ne ölçülerde ve nasıl kullanılacağı belirtilmiştir.
Kurumsal kimlik kurumun imzasıdır ve bu yönüyle değişime kapalıdır. Belli dönemlerde firma ve tasarımcıların ortak çalışmasıyla değiştirilebilmesine rağmen firma kurumsal kimlik ile oluşturduğu imajı sıklıkla değiştirmek istemez.
Kurumsal kimlik çalışmalarında hiç şüphesiz çalışmanın temeli firma amblemi üzerine kurulmuştur. Amblem renklerinin her durumda aynı değerde basılması, yazı tiplerinin hiçbir zaman değişmemesi bu çalışmanın temelini oluşturur.
Özellikle renk bilgisinin taşınması, değişmemesi için renklerin pantone numaraları belirtilir.
Kurumsal kimlik firma için oluşturduğu imajla, tüketicinin aklına kazınır. Bu yönüyle firmanın reklam yatırımlarının başarılı olmasının sağlayan çalışmalardan biridir.

 

GRAFİK TASARIM
Grafik tasarım bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik tasarımında ve grafik sanatlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritm, ve birlik geçerlidir. Grafiker Almanca Graphiker kelimesinin karşılığı, Grafik Tasarımcı ise İngilizce Graphic Designer kelimesinin karşılığı olup aynı manaya gelmektedir. Grafiker veya Grafik tasarımcı unvanına sahip olabilmek için eğitimden geçmek gerekmektedir.

AÇIKHAVA REKLAMCILIĞI
Açıkhava reklamcılık (outdoor adverting), ev dışında yapılan reklam çeşidi olarak daha önceleri tanımlanmış olsa da, gerilla pazarlama kavramıyla birlikte aslında belirli formatlarda yapılan ev dışı reklamcılık olarak daha doğru tanımlanabilir.



WEB TASARIMI
Web grafik tasarımı, grafik tasarım alanı ile yakın ilişkili bir konu olarak ele alınabilir ama kendi içerisinde ayrı bir dal olarak çok geniş bir alanı işgal etmektedir. Klasik anlamda kara kalemle başlayan tasarım alanından farklı olarak web tasarımcısının bilgisayar ve web dünyası hakkında geniş bir bilgi dağarcığına sahip olmasını da gerektirir. Bu yanı ile klasik sanat anlayışından ayrılarak teknolojik bir hızlı tüketim yardımcısı haline gelmektedir. Henüz standartlaşmamış olmakla birlikte kendi kurallarını içinde barındırır.

 

 

Beraber çalışalım, beraber başaralım...

bottom of page